Передплата 2024 «Добрий господар»

Сніг, дощ, ожеледиця, знеструмлення населених пунктів: в Україні вирує негода

  • 27.11.2018, 08:43
  • 898

До України прийшов активний циклон, який значно погіршить погодні умови.

Про це попереджає Український гідрометцентр.

Сьогодні, 27 листопада, у центральних, більшості західних та східних областей сильні опади у вигляді снігу та дощу, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. Зокрема, у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, на півдні Тернопільської, Хмельницької, на півночі Одеської, Миколаївської, Донецької та Луганської областей очікується сніг та мокрий сніг, місцями сильний сніг. Приріст снігового покриву становитиме 8−15 см. Температура вдень близько 0 °C.

У південній частині та на Донеччині вдень помірний дощ. Температура вдень 5−10°С, у Криму до 13 °C.

У північних, Волинській та Рівненській областях уранці сніг і мокрий сніг, удень без істотних опадів. Температура протягом доби 0−5°С морозу.

В Україні, крім південної частини, на дорогах ожеледиця. Уранці подекуди туман.

Вітер північно-східний (у південних та східних областях — переважно південний), 7−12 м/с, на півдні країни окремі пориви 15−20 м/с.

У Києві вранці сніг, мокрий сніг, удень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний, 7−12 м/с. Температура 2−4°С морозу.

У результаті погіршення погодних умов сталося знеструмлення 85 населених пунктів у двох областях України, повідомляють у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

«З 26 на 27 листопада внаслідок ускладнення погодних умов (дощ і місцями мокрий сніг, пориви вітру) через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП знеструмлені 85 населених пунктів у 2 областях, а саме: Тернопільській — 46, Чернівецькій — 39», — йдеться в повідомленні на сайті відомства у вівторок уранці.

Для відновлення електропостачання залучено бригади обленерго.

Схожі новини