Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко ввів в дію рішення РНБО щодо підготовки до воєнного стану в Україні

  • 26.11.2018, 15:35
  • 814

Сьогодні, 26 листопада президент України, верховний головнокомандувач Збройних сил Петро Порошенко підписав указ № 390/2018, який передбачає введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо запровадження в Україні воєнного стану.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Так, своїм указом, Президент постановив увести в дію рішення РНБО від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні».

«Запропонувати Президентові України ввести з 14 години 00 хвилин 26 листопада 2018 року воєнний стан в Україні строком на 60 діб до 14 години 00 хвилин 25 січня 2019 року», — йдеться, зокрема, в рішенні РНБО.

Нагадаємо, вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру «Яни Капу» і двом катерам «Бердянськ» і «Нікополь». Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем «Дон». Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше шістьох українських моряків.

Через напад російського флоту президент України Петро Порошенко терміново скликав військовий кабінет, а Україна ініціювала позачергове засідання Ради Безпеки ООН.

На засіданні військового кабінету та РНБО вирішили запровадити в Україні воєнний стан на два місяці. Остаточне рішення має ухвалити Верховна Рада, яка планує зібратися о 16:00 понеділка, 26 листопада.

Схожі новини