Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Адміністрації президента прокоментували російську агресію на Азові

Петро Порошенко перебуває у безпосередньому контакті з керівництвом ЄС та НАТО та скликав Воєнний кабінет

Останні дії Російської Федерації проти кораблів ВМС З С України — акт агресії, спрямований на цілеспрямовану ескалацію Росією ситуації в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Про це ввечері 25 листопада заявили у прес-службі адміністрації президента України щодо агресивних дій РФ в акваторії Азовського моря.

«Засуджуємо грубе порушення Росією норм міжнародного права та Конвенції ООН з морського права за спробу привласнити українську акваторію та заборонити вільний рух українських та міжнародних суден. Агресивні дії РФ потребують рішучого засудження та жорсткої відповіді з боку міжнародного співтовариства, включно з санкціями», — заявили в АП.

В адміністрації повідомили, що з цією метою президент України Петро Порошенко перебуває у безпосередньому контакті з керівництвом ЄС та НАТО.

«Глава держави доручив МЗС оперативно поінформувати країни G7 та членів Ради Безпеки ООН про злочинні дії російської сторони в Азовсько-Керченській акваторії та у районі Чорного моря, а також ініціювати розгляд даного питання в рамках ООН та ОБСЄ», — зазначили в Адміністрації президента.

Також в АП повідомили, що Україна разом з групою країн ЄС, США, Канадою та іншими партнерами, розробила проект резолюції ООН щодо мілітаризації Росією, А Р Крим та Азовського моря, яка буде розглянута Генеральною Асамблеєю ООН вже у грудні.

Прес-секретар президента України Петро Цеголко повідомив у Facebook про те, що глава держави у ці хвилини скликав Воєнний кабінет.

Схожі новини