Передплата 2024 «Добра кухня»

Мокрий сніг, дощ, ожеледиця і мороз: синоптики уточнили прогноз на початок тижня

  • 25.11.2018, 20:53
  • 767

У більшості областей у понеділок прогнозується мокрий сніг та дощ, на дорогах ожеледиця, температура вночі та вдень від 3 градусі морозу до 2 градусів тепла.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на Український гідрометцентр.

«На більшій частині території країни складні погодні умови: мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, вдень на Прикарпатті та у центральних областях місцями сильні опади; температура вночі та вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла (на Закарпатті дощ, температура протягом доби 3−8 градусів тепла); вітер переважно північно-східний, 5−10 м/с. У південній частині вночі без істотних опадів, вдень дощ; температура вночі 0−5 градусів тепла, вдень 5−10 градусів; вітер південний, 7−12 м/с», — йдеться у повідомленні.

У Києві у понеділок очікується мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 5−10 м/с. Температура вночі та вдень близько 0 градусів. На Київщині також мокрий сніг та дощ, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. Вітер переважно північно-східний, 5−10 м/с. Температура вночі та вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла.

У вівторок, 27 листопада, у більшості областей також складні погодні умови: у прикарпатських, центральних та Харківській областях мокрий сніг, подекуди з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, у Кіровоградській, Дніпропетровській та Харківській областях вночі сильні опади; температура протягом доби від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла; у південних, Донецькій та Луганській областях опади, переважно дощ, вночі місцями сильні; температура впродовж доби 1−6 градусів тепла, у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях вдень 7−9 градусів тепла. Лише у північних, Волинській та Рівненській областях переважно без опадів (на Київщині вночі місцями невеликий сніг); температура впродовж доби 1−6 градусів морозу.

У середу, 28 листопада, лише у східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях вночі невеликий сніг. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 6−11 градусів морозу, вдень 1−6 градусів морозу (на півдні і сході впродовж доби 1−6 градусів морозу).

Вітер північно-східний та північний, 7−12 м/с, 27 листопада на півдні та в Приазов'ї пориви 15−20 м/с.

На Київщині вночі 27 листопада місцями невеликий сніг, в решту часу без опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-східний та північний, 7−12 м/с. Температура протягом доби 27 листопада та вдень 28 листопада 1−6 градусів морозу; вночі 28 листопада 6−11 градусів морозу.

Схожі новини