Передплата 2024 «Добра кухня»

Ситуація в Азовському морі загострюється: Росія з погрозами застосувати зброю вимагає від українських кораблів зупинитись

  • 25.11.2018, 20:06
  • 996

Ситуація в Керченській протоці загострюється — російські кораблі та катери розпочали переслідування корабельної групи України та з погрозами застосування зброї в ультимативній формі вимагають зупинитися.

Про це повідомляє ВМС З С України.

«Після початку руху на вихід корабельної групи ВМС З С України з Керченської протоки російські кораблі та катери розпочали переслідування та в ультимативній формі вимагають зупинитися під загрозою застосування зброї. Також з’явилася інформація про перекидання російського спецназу на прикордонний корабель ПС ФСБ РФ „Дон“ з метою спроби абордажу», — йдеться у повідомленні.

Військові наголошують, що не зважаючи на погрози й провокації, катери українських ВМС продовжують виконання поставленого завдання.

Раніше повідомлялось, що група з трьох українських військових кораблів, яка раніше тривалий час очікувала дозволу на проходження Керч-Єнікальським каналом і була атакована російськими прикордонними катерами, пройшла під аркою Керченського мосту і на даний час проходить Керченською протокою в напрямку акваторії Азовського моря.

Командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко оцінив обстановку біля Керченської протоки як «складну й напружену», але запевнив, що на українських бронетанкових катерах панує бойова готовність.

Схожі новини