Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Українські військові кораблі пройшли під аркою Керченського мосту, — ЗМІ

  • 25.11.2018, 18:15
  • 587

Група з трьох українських військових кораблів, яка раніше тривалий час очікувала дозволу на проходження Керч-Єнікальським каналом і була атакована російськими прикордонними катерами, пройшла під аркою Керченського мосту і на даний час проходить Керченською протокою в напрямку акваторії Азовського моря.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на кримський інформаційний ресурс Kerch.com.ru.

«О 14:40 баржу, яка перекриває фарватер, прибирають. Кораблі — один великий і два малих — шикуються в стрій. О 14:50 кораблі пройшли під мостом у бік Азовського моря», — йдеться в повідомленні.

Як зазначили у виданні, прикордонна служба ФСБ Росії, повідомляє про те, що на даний час українські кораблі зупинено в районі с. Завітне.

Очевидці повідомляють, що в першій половині дня в безпосередній близькості від мосту стояв військовий російський корабель, далі, ближче до рейду, ще чотири кораблі.

О 13:40 буксири встановили судно класу річка-море під арками Кримського моста, перекривши прохід під ним. За даними видання, після цього з боку Чорного моря прибули три кораблі, але, не дійшовши до моста, розвернулися назад.

Над акваторією кружляли два військові вертольоти. Через годину баржу була прибрано і відкрито прохід для групи українських суден.

Схожі новини