Передплата 2024 «Добра кухня»

День боротьби з насильством: Патрульна поліція Львівщини створила повчальний ролик

  • 25.11.2018, 17:37
  • 646

Патрульна поліція Львівської області створила повчальний відеоролик до Дня боротьби з насильством.

Автором ідеї відеоролика стала патрульна поліцейська Юлія Скульська, повідомляє патрульна поліція Львівської області.

«Будь яке насильство починається з психологічного: погроз, образ, звинувачень, імпульсивних, емоційних вибухів! Якщо люди навчаться правильно висловлювати і пояснювати свої емоції не принижуючи людську гідність — сім`ї будуть міцніші, діти щасливіші, а суспільство здоровіше!», — наголошує автор ідеї.

Ролик створено за спільної співпраці Управління патрульної поліції у Львівській області з Головним територіальним управлінням юстиції у Львівщини.

«Кожен, хто відзнявся у ньому не є випадковим учасником. Це звернення людей, які можуть допомогти, які хочуть допомогти та діти які не хочуть бачити насильства.

Головною героїнею ролика є школярка Поліна, яка втілює у своєму образі усіх дітей. Дорослі мають задуматися, яким вони хочуть бачити життя своїх дітей, який шлях вони оберуть — символічну чорну футболку (агресія, зло, ненависть) чи білу (розуміння, повага, любов)", — розповідають у патрульній поліції Львівської області.

У відеоролику до глядача звертається Тарас Грень, очільник Головного територіального управління юстиції у Львівській області, Оля Карєва координатор роботи з жінками, БО «Фонд «Горіховий дім», Віктор Баландін Виктор Баландин, психолог та спеціаліст з програм для кривдників, а також патрульна поліцейська Віра Проців.

«Я-висловлювання — форма висловлювання, коли людина говорить про свої наміри, своє бачення, свій стан і свої почуття, намагаючись не зачіпати і не звинувачувати оточуючих. Можна бути 1000 раз правим, але пояснити правильно свої почуття лише раз. Без ярликів, без погроз, без принижень. Інакше це запустить цикл насильства безповоротно — де просто пробач буде замало… Формула слів — шлях до порозуміння!», — розповідають у поліції.

Зазначається, що щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка ініційована Першим всесвітнім інститутом жіночого лідерства 1991 року. Власне тоді визначився зв'язок між насильством стосовно жінок та правами людей.

«Дати акції створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини», — зазначається у повідомленні.

Схожі новини