Передплата 2024 ВЗ

Житлові квартали Алеппо в Сирії обстріляли з хімічної зброї, — ЗМІ

  • 25.11.2018, 09:09
  • 596

Відомо про понад 100 постраждалих внаслідок обстрілу житлових кварталів сирійського міста Алеппо снарядами з хлором.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на Al Mayadeen.

Поліція Алеппо поклала відповідальність за обстріли на терористів з угрупування «Джебхат ан-Нусра».

Як розповів шеф поліцейського управління генерал Іссам аш-Шалли, бойовики атакували снарядами квартали розташовані поблизу лінії зіткнення сирійської армії з бандформуваннями.

Нагадаємо, 7 квітня волонтерська організація «Білі шоломи» повідомила про використання в Думі хімічної зброї. За даними різних міжнародних експертів загинуло від 40 до 75 цивільних осіб, більше 500 постраждало. Як зброя використовувалась отрута хлорин.

Сирійська влада та її союзник Росія категорично відмовлялись визнавати свою відповідальність за хімічну атаку та й взагалі сумнівались, чи вона мала місце.

«Або це були бойовики, або взагалі не було жодної атаки», — відповів на звинувачення президент Сирії Башар Асад.

Офіційні російські та сирійські представники вигадували різні версії: що жодної атаки не було, що у антиурядових сил теж є хімічна зброя, що взагалі це все було інсценуванням «як у Голлівудському фільмі».

Але це не зупинило Захід від заходів у відповідь — війська коаліції на чолі з США, Францією та Великою Британією 14 квітня завдали авіаударів по сирійських об’єктах, пов’язаних із хімічною зброєю.

Вже 6 липня Організація із заборони хімічної зброї підтвердила використання хлору під час хімічної атаки в сирійській Думі 7 квітня, коли там тривали запеклі бої між армією президента країни Башара Асада та антиурядовими силами.

Схожі новини