Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна та Латвія створили позитивні умови для економічної співпраці, — Порошенко

  • 24.11.2018, 17:33
  • 677

Президент України Петро Порошенко та Президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс відзначають позитивні тенденції в розвитку економічної співпраці двох країн.

Про це заявив Петро Порошенко на спільній прес-конференції за підсумками переговорів, повідомляє Адміністрація Президента

«Ми бачимо, що цифри кажуть самі за себе — у 2018 році зростання за 9 місяців взаємного товарообігу відбулося на 43%. І це є просто яскравим свідченням того, що в обох країнах створенні максимальні умови, щоб бізнес відкривав нові ринки, виходив на нові ринки», — зазначив Порошенко.

За його словами, для України це дуже важливо в умовах, коли Росія застосувала ембарго не лише в енергетичній сфері, коли з 2015 року повністю була перекрита подача російського газу і Україна перейшла на виключно європейські поставки, але й ринки були закриті для українських виробників.

«І на сьогоднішній день відкриття цих ринків нам дуже допомогло», — зазначив Петро Порошенко.

«Ми також можемо позитивно оцінювати і співпрацю в транспортній сфері як вантажні, так пасажирські. І гарним, на мою думку, прикладом може бути спільний проект потягу 4 столиць, який об'єднує Київ та Ригу. Це також приклад ефективної нашої взаємодії», — наголосив Президент.

За його словами, подальшому розвитку нашої практичної взаємодії може слугувати проведення наступного року засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з питань економічного, культурного промислового і науково-технічного співробітництва.

«Ми домовитись про те, що ми зробимо кроки, щоб прискорити проведення цієї комісії», — повідомив Президент України.

«А взагалі я хочу подякувати пану Президенту за чітку і послідовну підтримку українських реформ у вигляді експертної, фінансової. Ми дуже ретельно вивчаємо досвід Латвії в цих важливих сферах — в податковій реформі», — сказав він.

За словами Порошенка, в Естонії, Латвії зараз застосовується податок на виведений капітал і Україна уважно вивчає і цей досвід.

Президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс, в свою чергу, підтримав проведення реформ в Україні. Він нагадав, що відвідував Україну три роки тому: «В той час Україна проходила через дуже гостру економічну кризу. І ситуація з безпекою була набагато гіршою. Але за останні три роки українська нація пройшла вже великий шлях вперед».

«Ви реформували свою структуру оборони, стабілізували економіку, а також провели багато важливих реформ», — сказав Президент Латвії та відзначив, що «потрібно ще багато чого зробити, щоб підготувати нові реформи».

Раймондс Вейоніс також підкреслив, що Латвія повністю підтримує український Уряд і Парламент на цьому шляху.

«Я вважаю, що це дуже важливо не тільки для політиків, а також ці реформи важливі для українського народу», — зазначив він.

Схожі новини