Передплата 2024 «Добрий господар»

Порошенко та президент Латвії обговорили питання євроатлантичної інтеграції України

  • 24.11.2018, 16:12
  • 572

Президент України Петро Порошенко та Президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс обговорили питання євроатлантичної інтеграції України.

Під час спільної прес-конференції за підсумкам переговорів Президент України Петро Порошенко наголосив, що Латвія є не просто другом, не просто партнером, а адвокатом нашої країни в її євроінтеграційних прагненнях.

«Я радий, що українсько-латвійське партнерство продовжує зміцнюватися і ми встановили практику наших обмінів, координації наших дій в міжнародних організаціях», — зазначив Президент України, додавши, що у діалозі з латвійськими партнерами ми маємо повне взаєморозуміння та спільні підходи практично з усіх питань.

«Ми дуже вдячні за підтримку в європейській і євроатлантичній інтеграції, за чітку позицію Латвії тримати двері ЄС і НАТО відкритими для України», — сказав Президент.

Він наголосив, що це особливо важливо з огляду на ухваленні в першому читанні Верховною Радою змін до Конституції щодо визначення мети української зовнішньо політичного курсу — це членство в ЄС і НАТО.

«Мені сьогодні приємно було почути, що пан Президент і Латвія чітко поділяє цю українську позицію. Це не лише в інтересах України, це в інтересах Європи, в інтересах НАТО, бо Україна йде туди не з пустими руками. Україна як східний фланг НАТО буде робити свій величезний внесок для захисту свободи, демократії в Європі і світі», — також наголосив він.

Президент також відзначив допомогу Латвії в реформуванні сектору безпеки України і його наближення до стандартів НАТО.

«На сьогоднішній день ми маємо унікальну позитивну співпрацю — інструктори наших латвійських партнерів спільно з українцями вивчають досвід протидії України гібридній війні, російській агресії. Ми вивчаємо той позитивний досвід, який має Латвія в побудові своїх збройних сил», — розповів він.

Президент Латвійської Республіки Раймондс Вейоніс, в свою чергу, зазначив: «Я радий відзначити, що наші країни мають прекрасні двосторонні відносини. Ми ведемо дуже конструктивний політичний діалог, співпрацюємо в багатьох сферах».

«Латвія підтримує і буде підтримувати український шлях до Європейського Союзу і до НАТО. Ми чекаємо на вас», — сказав Раймондс Вейоніс.

«Я думаю, що Угода про асоціацію з Європейським Союзом і безвізовий режим — це дуже потужні інструменти просування і поглиблення не тільки наших двосторонніх відносин, а також відносин з іншими друзями України в Європі», — зазначив Президент Латвії.

Схожі новини