Передплата 2024 ВЗ

У Франції чоловік з гранатою вимагав зустрічі з Макроном

  • 24.11.2018, 14:30
  • 451

На заході Франції заарештували озброєного гранатою чоловіка, який вимагав для демонстрантів зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном.

Про це пише «Європейська правда» із посиланням на BBC.

Зловмисник, вбраний у люмінесцентний жилет, здався після кількох годин переговорів в місті Анже. Цей інцидент стався перед запланованими на 24 листопада у Парижі масовими демонстраціями «жовтих жилетів».

Минулої суботи протести зупинили велику частину Франції, оскільки 300 тисяч людей блокували дороги, протестуючи проти підвищення цін на пальне у країні.

Поліція вперше отримала повідомлення про інцидент в Анже приблизно о 16:45 за місцевим часом у п'ятницю, причому чоловік нарешті здався лише до 22:30.

За словами місцевої поліції, 45-річний чоловік тримав у руках гранату, вимагаючи, щоб «жовтих жилетів прийняли в Єлисейському Палаці», офіційній резиденції президента в Парижі.

Вибуховий пристрій не був підробленим, заявили в поліції, тож «існував реальний ризик» для оточуючих.

Мітингувальники відмежувалися від невідомого чоловіка. В суботу протестувальники почали блокувати дороги, як і минулими вихідними.

За дні масштабних протестів «жовтих жилетів» проти підвищення цін на паливо у Франції двоє людей загинули і 552 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Макрон наполягає на підвищенні акцизів на пальне. Він заявив, що намагається «змінити звички», відучуючи французів від викопного палива, а цей процес «ніколи не буває простим».

Податки на дизельне пальне зросли на 7 євроцентів, і уряд планує їх ще збільшити в найближчі роки. Податок на бензин збільшили на 4 євроценти.

Схожі новини