Передплата 2024 ВЗ

Порошенко розповів, куди підуть сплачені «євробляхарями» гроші

  • 23.11.2018, 18:50
  • 725

Петро Порошенко заявив, що кожна копійка, яка буде сплачена так званими «євробляхерами», піде українському пенсіонеру.

Порошенко наголошує, що підписаний ним закон, який дозволяє легалізувати ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами, створює умови для оформлення таких автомобілів і їх власники більше не мають підстав для проведення акцій, повідомляє Адміністрація Президента.

«Я сьогодні підписав відповідний закон і вони (власники автомобілів з єврономерами, — ред.) вже більше не мають жодного сенсу далі щось блокувати», — підкреслив Президент під час виступу у Київському національному торговельно-економічному університеті.

За його словами, відтепер власники таких авто не мають платити контрабандистам по 500 євро «для того, щоб щось прикривали», а заплатити в бюджет від 500 до 1000 євро.

«Дали 50% знижку, якщо ти швидко це зробиш. Легалізуй машину, а головне — закрийте кордони для контрабандистів, збільшіть відповідальність, навчіться жити у цивілізований державі», — особливо підкреслив Петро Порошенко.

Президент також зауважив, що як тільки близько 8.00 ранку опублікував цей пост на своїй сторінці у мережі Фейсбук, він набрав 10 тис. «лайків» за три години.

«Це теж ознака, що ми правильно рухаємось», — додав він.

«А ще важливо, що кожна копійка, яка буде заплачена так званими „євробляхерами“ — вона піде українському пенсіонеру, напряму в Пенсійний фонд», — підкреслив Глава держави.

За словами Президента, ці кошти будуть використані для того, щоб проіндексувати пенсії тим, хто отримує найнижчу пенсію.

«Це буде справедливо, коли цими грошима буде профінансований пенсіонер, бо він найперше потребує захисту. І про нього, в першу чергу ми повинні піклуватись», — зазначив Петро Порошенко, додавши, що це дає додаткову аргументацію того, що ми рухаємось у правильному напрямку.

Схожі новини