Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Австралію охопили найсильніші пожежі і засипає снігом (фото, відео)

  • 23.11.2018, 10:33
  • 736

Великі лісові пожежі охопили територію штату Новий Південний Уельс в Австралії. У північних передмістях Ньюкасла полум’я впритул наблизилося до житлових будинків.

Про це повідомила пожежна служба штату, інформує NewsОne.

Відзначається, що пожежникам вдалося взяти під контроль ряд вогнищ загоряння, але сильний вітер не дозволяє істотно скоротити площу лісових пожеж.

«Полум'я поширюється дуже швидко, зараз в боротьбі з вогнем ми задіяли важкі пожежні літаки, але є побоювання, що при посиленні вітру ми не зможемо їх використати і полум'я перекинеться на житлові будинки», — сказав комісар пожежної служби штату Шейн Фітцсіммонс в коментарі радіо ABC.

У боротьбі з вогнем, крім важкої пожежної авіації, задіяні понад 200 пожежників і спеціальна техніка.

На території району Хантер оголошено надзвичайну ситуацію, а жителі району Солт Аш, чиї будинки розташовані в небезпечній близькості від пожеж, евакуйовані, закриті школи.

Також варто додати, що напередодні на півдні, південному сході і сході Австралії випав сніг.

Як повідомляє АВС, в Південній Австралії 40 тисяч споживачів залишилися без електроенергії через вітер, пориви якого досягали 100 км/ч.

Через шторм також постраждали штати Вікторія і Квінсленд, а на острові Тасманія оголошено попередження про повінь. У Новому Південному Уельсі сильний вітер викликав піщану бурю, яка пройшла з заходу штату і досягла Сіднея.

Всього за тиждень до літа в гірських районах штатів Новий Південний Уельс і Вікторія випав сніг, який супроводжувався сніжною грозою.

Схожі новини