Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Зловмисник заявив матері свого товариша, що її син винен йому гроші. І побив жінку…»

Франківський суд відпустив зловмисника, якого підозрюють у жорстокому вбивстві, на волю. А той одразу скоїв новий злочин…

«Судді з нами чи проти нас?! — запитує на своїй сторінці журналістка Вікторія Балицька. — Суддя Франківського районого суду Львова Василь Кузь у понеділок (19.11) без зрозумілих причин не продовжив запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві Олександру Тхелідзе і відпустив його на всі чотири… Не під домашній арешт чи під особисте зобов'язання… Ні, взагалі відпустив. Підозрюваний тієї ж ночі вчинив новий злочин…».

Резонансне убивство трапилося у вересні. На оперативну лінію 102 надійшла інформація від перехожого про те, що на вулиці Володимира Великого, 63, у закинутому мікроавтобусі «Сітроен», виявлено тіло чоловіка без ознак життя. Криміналісти нарахували на голові вбитого 44-річного чоловіка 30 колотих ран. У поліції журналісту «ВЗ» розповіли, що підозрюваний вже нападав на людей з ножем. Раніше судимий за важкі злочини. Між чоловіками стався конфлікт, вони не поділили… 300 грн.

Але й досі цю справу суд не розглядає по суті. Натомість бачимо постійні «каруселі» з обранням для підозрюваного запобіжного заходу. Був момент, коли Тхелідзе почав «косити» під божевільного. І його відвезли у психлікарню. Але через кілька годин лікарі його відпустили…

Начальник Франківського відділу поліції Олександр Кінах каже: «Ми звернулися до суду з проханням продовжити строки тримання під вартою. Суддя не погодив тримання під вартою, а відпустив підозрюваного на волю. Відповідно, прокурор написала апеляцію на його рішення. Апеляція була призначена на четвер (22.11). Але підозрюваний не з'явився до Апеляційного суду. Бандит… Прекрасно розуміє, що апеляція його арештує. А справа вже мала б слухатися по суті…».

Щойно суддя відпустив підозрюваного на волю, той цього ж таки дня скоїв новий злочин (у Залізничному районі). Як розповів журналісту «ВЗ» слідчий Залізничного відділу поліції, він пішов на квартиру до свого товариша, з яким раніше сидів у СІЗО. За цією адресою Тхелідзе фактично жив. «Підозрюваний заявив матері товариша, що її син винен йому гроші (суму не уточнив. — Авт.). Побив жінку, вона у лікарні…».

У прес-службі Франківського райсуду журналісту «ВЗ» зачитали ухвалу, яку виніс суддя В. Кузь: «Слідчий суддя постановив: відмовити у задоволенні клопотання старшого слідчого поліції у зв'язку з невідповідністю такого вимогам процесуального законодавства. Та не доведення слідчим та прокурором тих підстав, на які вони покликаються…».
Такі ось юридичні «каруселі». Тим часом зловмисник на волі. Тепер шукай вітра в полі…

Схожі новини