Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін швидше прийме санкції, ніж поступиться в питанні України, — німецький експерт

  • 22.11.2018, 17:29
  • 421

Найближчим часом не варто чекати виконання Москвою її зобов’язання в рамках Мінських угод.

Таку думку висловив президент Федеральної академії політики безпеки (Берлін) Карл-Хайнц Камп, передає Укрінформ.

«Не думаю, що ми в найближчому майбутньому отримаємо виконання умов Мінських угод з боку Росії. Це неправильно, це погано, але це так», — сказав Камп.

Він визнав, що Росія не зацікавлена у вирішенні українського питання. Водночас, відзначив експерт, рішення має прийти «великою мірою» з самої України — країна має виконати своє «домашнє завдання». Це теми, які всім відомі: боротьба з корупцією, управління тощо.

Камп також нагадав, що багато в чому завдяки зусиллям німецької сторони ЄС подовжує санкції при тому, що ціла низка країн не хотіла їх. Канцлер Меркель продовжує залишатися «рушієм» у цьому питанні, переконаний експерт.

Росія залишається під сильним тиском з боку Заходу, при цьому для російського президента питання України є питанням збереження обличчя, вважає співрозмовник агентства. Він вважає, що «Путін швидше прийме санкції, ніж поступиться в питанні України».

Камп також запевнив, що Україну не забули, навіть якщо про неї менше говорять останнім часом на Заході. Вона завжди присутня в дискусіях, коли йдеться про питання безпеки, оборони. Саме українські події стали причиною таких процесів як посилення НАТО, підвищення військової ефективності та боєздатності, нагадав експерт.

Схожі новини