Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ніхто з працівників не може пригадати, коли востаннє тут змінювали електромережі»

Правоохоронці будуть з’ясовувати причину загоряння даху в обласній клінічній лікарні місяць-два.

ГУ Нацполіції Львівщини продовжує шукати причини пожежі, яка раптово спалахнула у головному корпусі Львівської обласної клінічної лікарні. У прес-службі Г У Нацполіції Львівської області журналісту «ВЗ» повідомили, що причини пожежі будуть відомі не раніше, ніж через місяць-два, мовляв спершу будуть різні експертизи. За неофіційною версією, могла загорітися стара, як світ електропроводка медзакладу. Будівлі — понад двісті років, ніхто з працівників не може пригадати, коли востаннє тут змінювали електромережі.

За інформацією «ВЗ», фахівці підраховують збитки, після цього керівництво лікарні буде звертатися до Львівської обласної ради за коштами, щоб відновити понищений вогнем корпус лікарні. Як повідомив «ВЗ» Головний фахівець сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області, майор служби цивільного захисту Ігор Курус, пожежа в обласній лікарні є доволі масштабною і резонансною. «Пожежа виникла у резонансному об’єкті, — каже він. — Евакуйовано 481 особу, з них — понад двісті хворих. Ніхто не постраждав. Вогонь знищив 200 метрів квадратних лікарні. На виклик виїхало 17 одиниць техніки, 91 рятувальник. Підрозділи виїхали за підвищеним номером виклику».

Тим часом, відділення судинної хірургії Львівської обласної клінічної лікарні, яке найбільше зазнало збитків не працює (пацієнтів перевели в інші відділи). Інші ж відділення лікарні потрохи повертаються до звичного режиму роботи.

Схожі новини