Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин у новому форматі прозвітував за рік роботи

Звітуючи за виконане упродовж третього року на посаді, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин одразу попередив: на парламентські вибори-2019 йди не збирається, тому цей звіт — не виборча агітка.

Натомість його мета — розкрити досягнуте і поділитися запланованим на наступний рік. Ще до прослуховування звіту те досягнуте одразу впало у вічі — кардинально оновився зал засідань облради. Крім ремонту там з’явився величезний овальний стіл, нове обладнання, завдяки якому звіт транслювався у прямому ефірі. Також заанонсували оновлений інтерактивний сайт Львівської обласної ради, який щоправда, у той день ще не запрацював.

Натомість зроблено більш важливі речі. Голова облради першочергово акцентував на тому, що у 2018 році запрацював Дорожній фонд: «Так, це ще не ті об’єми, у 2018 році лише 583 млн грн. Але разом із коштами обласного та місцевих бюджетів — це 337 км доріг, на 737 млн грн. Крапля, але камінь і вона точить».

Олександр Ганущин також зупинився на активній транскордонній і міжрегіональній співпраці нашої області. Асоціація «Єврорегіон Карпати — Україна» — лідер у залученні коштів міжнародної технічної допомоги: шість проектів у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща — Білорусь — Україна 2014−2020 (зокрема, у двох проектах — головний бенефіціар). Загальний бюджет проектів — понад 12,5 млн євро (в т.ч. грант ЄС для українських партнерів — 6 млн євро, а це понад 190 млн грн). Професійна консультаційна підтримка 11 транскордонних проектів загальним бюджетом близько 25 млн євро."Саме успішна реалізація цих проектів у 2018−2020 роках буде нашою перепусткою до ще більших можливостей, котрі чекають нас на шляху до об’єднаної Європи", — зауважив Олександр Ганущин.

Співпраця Львівщини та Луганщини стала вже традиційною і у 2018 році вона продовжувалася у межах проекту «Змінимо країну разом». Це освітні, культурні та медійні обміни. Реалізовано 40 проектів на загальну суму 2,2 млн грн. Цей рік став проривом у міжрегіональній співпраці з Луганщиною. Окрім усього іншого, дві області виграли спільний проект з Міністерством освіти, який передбачає спільні дії між 15 школами Львівщини і Луганщини. «Така співпраця має колосальне значення для об’єднання, чи то пак „зшивання“ країни», — акцентував голова облради.

Важливо, що телеканал «Перший Західний» та ФМ «Галичина» мовлять тепер і на сході нашої країни, формуючи проукраїнську позицію у місцевих мешканців. «Наш конкурс мікропроектів — наша гордість! — не приховував задоволення голова облради. — Без перебільшення, це найдієвіша обласна програма, яка отримала у 2018 році рекордне фінансування з обласного бюджету, і перейшла позначку в 1000 бенефіціарів відкритого конкурсу. Відповідально підкреслюю — в Україні немає аналогу, що дозволяв би залучати на міні-проекти до 400 тисяч гривень. Дякую кожному з понад 2000 учасників конкурсу — ви дійсно хочете зробити кращим життя у своїх громадах».

Серед інших новацій Олександр Ганущин розповів про нові підходи у призначенні керівників комунальних медичних закладів, розвиток інфраструктури, розвиток напряму енергозбереження в бюджетній сфері, ініціативи у сфері екології, активну політику національної пам’яті та допомогу українській армії. Серед завдань на наступний рік — подальше вирішення проблеми поводження із твердими побутовими відходами, завершення процесу добровільного об’єднання територіальних громад, забезпечення стабільності під час проведення двох загальнонаціональних виборчих кампаній.

Схожі новини