Передплата 2024 «Добра кухня»

Кадрові російські військові на Донбасі займають офіцерські посади в окупаційних військах, — розвідка

  • 22.11.2018, 14:43
  • 475

Командування російських окупаційних військ призначатиме на офіцерські посади тільки кадрових російських військових.

Про це поінформував під час брифінгу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

«За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, командування російських окупаційних військ підвищило рівень вимог до кандидатів на командні посади у складі окупаційних з'єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ. Зокрема, на офіцерські посади від командира роти і вище призначатимуться тільки кадрові російські військовослужбовці і, як виняток особи, призвані з числа місцевих жителів, які мають особливі заслуги і пройшли підготовку на території РФ», — заявив речник.

Крім того, за його словами, призупинено на невизначений термін призов до російських окупаційних військ офіцерів, які були звільненні за власним бажанням або з інших причин, незалежно від їх колишніх посад і «військових звань». У такий спосіб російське командування намагається підвищити для кадрових офіцерів ЗС РФ можливості кар'єрного росту і привабливість проходження військової служби у складі окупаційних військ та не допустити звільнення командного складу, залученого з числа місцевого населення.

За інформацією розвідки, такі кроки пов'язані зі зростанням невдоволення серед кадрових російських військовослужбовців, які масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей і надають перевагу офіційному статусу відрядження у складі оперативного угруповання російських військ на території Сирії.

Схожі новини