Передплата 2024 «Добре здоров’я»

КСУ дав позитивний висновок щодо змін у Конституції про курс в ЄС і НАТО, — ЗМІ

  • 22.11.2018, 13:25
  • 787

Конституційний суд України дав «зелене світло» щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства країни у Європейському Союзі та НАТО.

Як повідомило УНІАН джерело у КСУ, таке рішення було прийняте сьогодні під час розгляду справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроекту про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№ 9037) вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Зазначене питання, згідно з порядком денним засідань Конституційного суду, розміщеному на сайті суду, Велика палата КСУ розглядала 20, 21 і 22 листопада на закритій частині свого пленарного засідання. Водночас, за словами співрозмовника агентства, попередньо планувалося, що це питання суд розглядатиме 22 листопада, проте дату було терміново змінено.

Нагадаємо, 20 вересня Верховна Рада направила до КСУ для отримання висновку президентський проект закону про внесення змін до Конституції (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору) (№ 9037).

Схожі новини