Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Після того, як голів Радехівської та Старосамбірської РДА затримали на хабарах, ті продовжують керувати районами

Документи на підпис секретарка носить їм… додому

Голова Радехівської РДА Тарас Калита, якого затримали на хабарі у тисячу доларів, продовжує працювати на своїй посаді. Попри те, що чиновник написав заяву на звільнення за власним бажанням, наказу про його звільнення на сайті Адміністрації президента досі немає (Львівська ОДА надіслала в Адміністрацію відповідні документи два тижні тому).

У прес-службі ЛОДА журналісту «ВЗ» повідо­мили: поки такого наказу немає, Калита і надалі виконує свої посадові обов’язки. Дивна ситуація виходить. Посадовця затримують на хабарі, він сплачує заставу в сумі 140 тисяч 960 грн. і спокій­но повертається до роботи… Щоправда, попра­цював Калита в РДА один день, після цього його там уже не бачили. Кілька днів обов’язки голови виконував перший заступник Ігор Мельник. І ось цього тижня з’явилася інформація про те, що усі документи підлеглі мають оформляти не на ім’я Ігоря Мельника, а на Тараса Калиту, який присту­пив до роботи. Щоправда, до свого кабінету голо­ва РДА чомусь не приходить, усі документи на під­пис секретарка носить голові… додому.

Журналіст «ВЗ» намагалася додзвонитись до Тараса Калити, аби запитати, чому не приходить до РДА і як морально почувається після усього того, що сталося? Але його мобільний телефон відключений. А усі телефони в самій Радехівській РДА постійно зайняті…

Подібна ситуація склалася і у Старосамбірсько­му районі. Голову Старосамбірської райдержадмі­ністрації Ореста Бонка затримали на хабарі у 1500 доларів. Але і цього голову ніхто від займаної поса­ди не усунув і не звільнив… Після затримання го­лова потрапив до лікарні (поінформовані джерела кажуть, з інсультом). Потім кілька днів походив на роботу. І знову пішов на лікарняний. А зараз, зі слів місцевих жителів, упав зі стриху, пошкодив ногу і знову пішов на лікарняний. Обов’язки голови Ста­росамбірської РДА виконує його перший заступ­ник. Попри це, слідство у справі триває.

Схожі новини