Передплата 2024 ВЗ

Уряд звільнив керівника Держлікслужби України

  • 21.11.2018, 15:13
  • 860

Кабінет міністрів звільнив голову Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками Наталію Гудзь.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

«Наталія Гудзь, яка на посаді керівника Держлікслужби протизаконно забороняла вакцини проти туберкульозу, гепатиту В, поліомієліту, дифтерії та правця, була звільнена сьогодні, 21 листопада», — сказано в повідомленні.

За інформацією МОЗ України, Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками лише у 2018 році неодноразово приймала необґрунтовані рішення про тимчасову заборону на реалізацію та застосування різних вакцин.

Керівництво виносило ці заборони всупереч встановленому порядку застосування тимчасових заборон. Не було достатніх підстав і фактів, які б свідчили про необхідність таких заборон. У кожному конкретному випадку необґрунтованих заборон висновки протоколів розслідування регіональних груп доводили, що загроз немає.

«Водночас, через такі дії керівництва Держлікслужби щоразу зупинявся процес імунізації українців: діти не могли одержати свої щеплення за Календарем профілактичних щеплень, оскільки вакцини були заборонені. А публікація таких розпоряджень Держлікслужби у ЗМІ призвела до дискредитації імунізації, збільшення загрози відмов громадян від вакцинації і в цілому поставила під загрозу національну безпеку в частині захисту мільйонів українців від інфекційних хвороб», — зазначили у МОЗ України.

Нагадаємо, 19 вересня Кабінет Міністрів тимчасово відсторонив голову Держлікслужби Наталію Гудзь та першого заступника голови Служби Владислава Цілину за фактами необґрунтованого запровадження заборони на різні вакцини впродовж останнього року. Це рішення Уряду України було прийнято після того, як МОЗ України звернулось до Прем’єр-міністра України з проханням ініціювати притягнення до дисциплінарної відповідальності керівних осіб Держлікслужби.

Схожі новини