Передплата 2024 «Добра кухня»

Літнім майданчикам бути?

Комунальники досі не демонтували жоден об’єкт, який працює незаконно

На календарі друга половина листопада, але деякі літні майданчики в центрі Львова продовжують успішно працювати (згідно з ухвалою сесії міської ради, власники закладів харчування мали їх добровільно забрати ще 1 листопада). Станом на середу, 21 листопада, КП «Адміністративно-технічне управління» виписало 68 вимог про демонтаж майданчиків, складено два адміністративні протоколи. Про це повідомила «ВЗ» начальник відділу нагляду за станом благоустрою комунального підприємства «Адміністративно-технічне управління» Марина Кустова.

Наразі ще жоден майданчик примусово не демонтували, бо питання затягує спеціальна депутатська комісія. Саме вона має видати «Адміністративно-технічному управлінню» дозвіл на знесення майданчика. Процедура трохи бюрократична, бо у справу ще має втрутитися районна адміністрація (працівник має перевірити, чи забрано незаконний об’єкт). Марина Кустова каже, районні адміністрації подали документи про те, що майданчики працюють, але добра від спеціальної комісії досі немає… «Протокольна вимога щодо демонтажу має певний термін для виконання, — наголошує Марина Кустова. — Наш інженер перевіряє, чи об’єкт забрали. Якщо ні — складає протокол про адмінпорушення. Усі, хто не демонтує добровільно, будуть притягнуті до адмінвідповідальності (штраф — 1700 гривень. — Авт.)».

Голова депутатської комісії, яка розглядає питання про демонтаж літніх майданчиків Ігор Телішевський заперечив «ВЗ», що депутати затягують процес. Мовляв, справи майданчиків розглядають по мірі їх надходження на комісію. Бувають випадки, коли поступив документ, але згодом стало відомо, що майданчик вже добровільно демонтований.

Нагадаємо, депутати Львівської міської ради розробляють проект ухвали, щоб дозволити деяким літнім майданчикам центру, які активно відвідують туристи працювати в зимовий період. При цьому власники закладів мають платити удвічі більшу орендну плату за землю. Запитую думку Марини Кустову про таку ініціативу. Чиновниця трохи розсердилася… Згодом сказала, якщо депутати таки затвердять цю ухвалу на сесії, тоді «Адміністративно-технічне управління» буде її виконувати і не матиме претензій до зимових майданчиків


Схожі новини