Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Wizz Air планує відновити свою дочірну компанію в Україні та інвестувати близько 2,5 мільярди доларів в авіапарк

  • 21.11.2018, 11:58
  • 666

Угорський лоу-кост Wizz Air планує відновити роботу української дочки «Візз Ейр Україна» в 2019 році.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Візз Ейр Україна» має на меті отримати ліцензію українського авіаперевізника вже наступного, 2019 року «, — йдеться в повідомленні.

За підсумками зустрічі президента України Петра Порошенка та генерального директора Wizz Air Джозефа Вараді сторони дійшли згоди щодо того, що відновлення діяльності «Візз Ейр Україна» сприяло б розвитку української авіаційної галузі, забезпечуючи високоефективні з точки зору витрат і якості пропозиції для подорожей.

«На підтвердження нашої прихильності Україні та у відповідь на високий попит споживачів Wizz готова найближчим часом суттєво збільшити обсяг інвестицій у країну. Зокрема, йдеться про відновлення роботи нашої української дочірньої компанії „Візз Ейр Україна“, і тут ми розраховуємо на необхідну підтримку від представників української влади», — наведено в повідомленні слова генерального директора Wizz Air Джозефа Вараді.

Компанія планує інвестувати 2,5 млрд дол для збільшення українського авіапарку до 20 нових літаків Airbus A320 та Airbus A321.

«Ці літаки буде поставлено на бази авіакомпанії в Києві та інших регіонах України. У результаті запланований обсяг перевезених пасажирів становитиме 6 млн на рік до 2025 року», — наголошують у Wizz Air.

На думку керівництва авіакомпанії, відновлення роботи «Візз Ейр Україна» дасть змогу створити близько 6 тис. локальних робочих місць і в прямих, і в суміжних галузях, стимулюватиме значний розвиток українського туризму та сфери послуг.

При цьому в компанії зазначають, що відновлення польотів «Візз Ейр Україна» дасть змогу розширити мережу її лоу-кост-маршрутів до/з України.

Wizz Air закрила дочірню структуру в Україні «Візз Ейр Україна» в 2015 році, продовживши обслуговування рейсів із країни угорською авіакомпанією. Рішення про закриття української «дочки» в керівництві авіакомпанії-лоукостера пояснили нестабільною ситуацією на сході України та девальвацією гривні. Пізніше авіакомпанія кілька разів наголошувала на можливості відновлення роботи її «дочки» після стабілізації ситуації та в разі зростання попиту на авіаперевезення в країні.

Як повідомлялося, ірландський лоу-кост-авіаперевізник Ryanair у 2019 році планує відкрити п'ять нових рейсів з України, а також за три-п'ять років інвестувати в Україну 1,5 млрд дол, наростивши флот до 15 літаків і пасажиропотік до 5 млн осіб.

Wizz Air у січні-жовтні 2018 року перевезла на рейсах до/з України понад 1,2 млн пасажирів, що в 2,1 раза більше ніж за аналогічний період 2017 року.

Авіакомпанія пропонує перельоти за 41 маршрутом до 12 країн із трьох українських міст — Києва, Львова та Харкова.

Wizz Air, найбільший лоу-кост-перевізник у Центральній і Східній Європі, пропонує рейси за понад 600 маршрутами з 27 баз, поєднуючи 145 напрямків у 44 країнах. Флот авіакомпанії становить 89 літаків Airbus A320 та Airbus A321.

Схожі новини