Передплата 2024 «Добрий господар»

Іванка Трамп користувалася приватною електронною поштою для службових мейлів

Дочка президента США повторила помилку, за яку її батько нападав на свою опонентку на виборах — Гілларі Клінтон

Дочка президента Сполучених Штатів, за сумісництвом — одна з радниць Білого дому, — Іванка Трамп надсилала важливі службові документи, користуючись приватною, а, отже, не належно захищеною, поштовою скринькою. Вона вчинила аналогічно, як це робила свого часу Гілларі Клінтон. Дональд Трамп під час виборчих перегонів зробив цю помилку своєї опонентки однією з найважливіших тем.

У статті, опублікованій у понеділок, 19 листопада, йдеться про сотні листів про державні справи, які Іванка Трамп надіслала з приватної скриньки минулого року. Її адресатами були радники Білого дому, члени президентської канцелярії та власні помічники. Журналісти наголошують, що в багатьох випадках це було порушенням правил листування високих американських чиновників. Коли Гілларі Клінтон на посаді державного секретаря допустила схожу недбалість, то Дональд Трамп заявив, що її місце — у в'язниці.

Натомість прес-секретар Пітер Міріджанян переконує, що кореспонденція Іванки не містить секретної інформації. Він додає, що жодне з цих повідомлень досі не видалене.

Нагадаємо, у березні 2016 року «The New York Times» написала про те, що держсекретар Гілларі Клінтон під час своєї каденції могла порушувати федеральний закон, використовуючи приватну поштову скриньку для ділового листування. Тоді з’ясувалося, що Державний департамент взагалі не створив електронної скриньки для пані Клінтон. А використання приватної електронної пошти є проблемою, оскільки, згідно із законами США, листування державних службовців мусить зберігатися на спеціальних серверах і вважається державною власністю, що може бути використана в Національному архіві.

Схожі новини