Передплата 2024 ВЗ

«Злі жарти»: Російські пранкери намагаються дискредитувати Україну в США

  • 20.11.2018, 10:30
  • 552

Кремль через «злі жарти» хоче зашкодити іміджу України і зібрати інформацію для впливу на політичні рішення, переконаний посол України в США.

Про це заявив в інтерв’ю «Голосу Америки» України в США Валерій Чалий.

За його словами, у США посилилася активність пранкери, яких пов'язують з російськими спецслужбами, спрямована на дискредитацію України.

«Ми зараз маємо свідчення системної роботи. Якщо раніше це були окремі випадки — ви пам'ятаєте, це була розмова — витягування інформації від міністра енергетики США, від конгресменів, також послів США, то тепер я бачу, що це системна робота проти посольства України в Сполучених Штатах», — заявив посол.

Чалий впевнений, що масштаб нападів, а також російськомовність пранкерів свідчать про роботу відповідних спецслужб.

«За тиждень кілька дзвінків — три губернатора, два мери міст — це неможливо зробити без збору інформації … Ми знаємо, що там є серйозна підготовка таких розмов і це діє не одна людина. Більш того, така інформація збирається системно відповідними службами», — додав він.

Також, за його словами, відомо про недавні дзвінки пранкери і листах, нібито від імені офіційних осіб України посадовим особам семи різних штатів США.

На думку Чалого, російські спецслужби таким чином намагаються ускладнити роботу посольства України в США, зашкодити іміджу країни і зібрати якомога більше інформації для свого використання, щоб впливати на політичні рішення.

Схожі новини