Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Маленький волинянин співом вразив міжнародне журі

Голос 11-річного Максима Ткачука з міста Турійськ на Волині є надзвичайно дзвінким та чистим. Він має справжній талант, який нещодавно оцінило навіть міжнародне журі! За два дні дитина здобула три співочі перемоги.

Наскільки легко ллється з його вуст пісня, настільки непросто складається доля маленького артиста. Бо з пелюшок його ставить на ноги бабуся Лариса. Хоч Максимко не сирота — має на світі тата і маму. Але обставини чи люди розвели молоду сім’ю у різні боки. І батьки, вдруге влаштовуючи своє особисте життя, на жаль, не знайшли у ньому місця своєму первістку. Не бачили, як дитя робить перші кроки, не чули його перших слів, першої пісні… Опорою для нього стала лише бабуся.

Важко зрозуміти, чому так стається, чому життєві випробування виявляються сильнішими за батьківську й материнську любов. Та рішення дорослих — їхнє право, їхня відповідальність. Благо, бабуся Лариса, виховуючи Максимка, не посіяла у його серці зерна ненависті й образи на найрідніших. Навіть тоді, коли через десять літ врешті з боєм виборола право офіційно стати хлопчикові опікуном. Як би важко їй не доводилося на різних роботах гарувати, аби спочатку лиш прогодувати, а потім і вчити внука, постійно йому повторювала: батьків треба прощати і любити. Бо сама давно не тримає зла ні на сина, ні на невістку. Навпаки, добрим словом у молитвах згадує про них, адже подарували їй справжній скарб — народили Максимка.

А гордитися справді є чим. Адже Максим Ткачук поступово та впевнено, підкорює сходинки естрадного співу. У яких тільки конкурсах участь не брав — з усіх повернувся з перемогами! Нещодавно хлопчик з бабусею зробив ціле фестивальне «турне» Україною — побував на трьох конкурсах у Харкові та Києві. І всюди талант маленького волинянина відзначили.

«У Харкові проходив фестиваль-конкурс „Співограй“, — розповідає Максимко. — У ньому змагалося десь шістдесят чи сімдесят учасників. Виступи були дуже сильні. І коли називали переможців, я хвилювався. Аж тут оголошують: „Лауреат першої премії — Максим Ткачук“. Бабуся аж розплакалася, коли почула».

А наступного дня хлопчик вже виступав у Києві. У столиці одночасно засідало два журі. Одну оцінку ставили за участь у всеукраїнському вокально-хореографічному конкурсі «Україна — це ми». Іншу — за вокал у міжнародному конкурсі Planet stars. У першому змаганні Максиму Ткачуку вручили диплом лауреата першого ступеню, а в другому — гран-прі. Його «Джамайка» не залишила конкурентам жодної надії! З цією перемогою шестикласника особисто привітав Назарій Яремчук-молодший — син легендарного українського співака.

Запитую в бабусі Лариси, як їй вдається викроювати час та гроші та такі подорожі. Адже добре знаю, що подібні конкурси потребують значних затрат.

«Головне, щоб Максимко розкрився, знайшов себе. Для мене кожен його виступ — велике свято. Я стараюся, аби він спробував свої сили у різних змаганнях. Так, фінансово це непросто. Але є добрі люди. Дякую усім, хто в нас вірить. А ще хочеться голову схилити перед Максимовими педагогами, які стільки вкладають в нього своєї праці — викладачем студії естрадного співу „Надія“ Іриною Новожиловою з Ковеля та Ігорем Ящуком, вчителем музики нашої турійської гімназії. Мрію, щоб з Максимка виріс великий співак».

Наталія КРАВЧУК, Волинська область

Схожі новини