Передплата 2024 «Добрий господар»

В Азовському морі ФСБ затримала український рибальський катер, — ЗМІ

  • 19.11.2018, 20:12
  • 505

В Азовському морі, в акваторії Єйська, російські прикордонники затримали український рибальський катер. Причиною цього вони називають нібито порушення правил рибальства.

Про таке повідомляє «Укрінформ» із посиланням на прикордонне управління ФСБ РФ по Краснодарському краю.

Як стверджують у ФСБ, затримані рибалки не змогли пояснити, в якій частині Азовського моря вони зловили морські біоресурси. Улов та заборонені знаряддя промислу, які перебували на борту, були вилучені.

Наразі, як заявляють в ФСБ, «за порушення правил рибальства (ч. 2 ст. 8.37 КоАП РФ) капітан затриманого судна притягнутий мировим судом Єйська до адміністративної відповідальності». Йому призначено штраф у розмірі 5 тис. рублів. Крім цього, за рішенням суду, плавзасіб і знаряддя промислу конфісковані.

Нагадаємо, минулого тижня у російській Раді Федерації заявили, що можуть «за хвилини» перекрити Азовське море для українських кораблів.

Зі свого боку, глава МЗС України Павло Клімкін наголосив, що дії Росії в Азовському морі є нічим іншим, як «повзучою окупацією» і новою спробою дестабілізувати ситуацію в Україні, а також створити ще один осередок напруженості. А заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль раніше заявляла, що агресію щодо блокування суден і портів в Азовському морі Росія прикриває міжнародним правом по боротьбі з піратством.

Європарламент 25 жовтня ухвалив жорстку резолюцію через перешкоди Росією вільного мореплавства в Азовському морі, запропонувавши посилити санкції проти РФ у разі ескалації ситуації і засудивши будівництво Керченського мосту.

Тим часом Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення посилити військово-морську присутність в Азовському морі, створивши там корабельно-катерне угруповання Військово-Морських сил.

Схожі новини