Передплата 2024 «Добра кухня»

Німеччина заборонила в’їзд 18 підозрюваним у вбивстві журналіста Хашоггі

  • 19.11.2018, 18:11
  • 497

Німеччина заборонила в’їзд до Шенгенської зони 18 громадянам Саудівської Аравії, яких підозрюють у причетності до вбивства журналіста Джамала Хашоггі.

Про це 19 листопада заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас, повідомляє «Еспресо».

«Німеччина розпочала процес заборони 18 громадянам Саудівської Аравії, підозрюваним у скоєнні злочину, в'їжджати на територію Шенгенської зони», — сказав глава МЗС Німеччини у Twitter.

За його словами, ФРН тісно співпрацює з Великою Британією та Францією у питанні заборони в'їзду зазначених осіб на територію Шенгенської зони.

«Все більше питань, ніж відповідей у справі Хашоггі. Узгодили наші дії з Францією та Великою Британією», — сказав Гайко Маас.

Нагадаємо, про зникнення 59-річного саудівського опозиційного журналіста Джамаля Хашоггі, який проживав у США, стало відомо 3 жовтня — наступного дня після того, як він прийшов до саудівського консульства у Стамбулі оформити документи для шлюбу зі своєю нареченою. Турецька поліція заявила, що у будівлі консульства журналіста вбили.

Британський, французький, нідерландський та американський міністри скасували участь у інвестиційній конференції в Ер-Ріяді через занепокоєння щодо ймовірного вбивства журналіста, Президент США Дональд Трамп пообіцяв «дуже жорстку» реакцію Вашингтона в разі підтвердження причетності Ер-Ріяда.

Саудівська Аравія визнала вбивство журналіста у своєму консульстві, але заявила, що не знає, де тіло. Через убивство саудівського журналіста Хашоггі заарештовано 18 підозрюваних.

Видання Reuters із посиланням на джерела, близькі до саудівської розвідки та королівського двору, повідомило, що вбити Хашоггі наказав радник кронпринца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана Сауд аль-Кахтані. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбивство Хашоггі було заздалегідь спланованим.

Турецький опозиціонер Догу Перинчек заявив про виявлення фрагментів тіла Хашоггі в колодязі в саду резиденції консула Саудівської Аравії, але саудівська влада не дозволила обшукати колодязь. Саудівський кронпринц Мухаммед бін Салман назвав вбивство Хашоггі «непотрібним» і «болісним інцидентом для всіх саудівців».

Саудівська Аравія визнала, що вбивство у консульстві Стамбула було спланованим. Саудівський прокурор вимагає смертної кари підозрюваним у вбивстві Хашоггі.

США запровадили санкції проти 17 саудівських посадовців. ЦРУ назвало замовником убивства Хашоггі кронпринца Мухаммеда бін Салмана.

Схожі новини