Передплата 2024 ВЗ

Cніг у Львові прибиратиме 135 одиниць техніки

Комунальні підприємства Львова, які залучені у роботі механізованого прибирання вулично-дорожньої мережі, працюють в режимі зимового періоду. Цього року вулиці Львова прибиратиме 135 одиниць техніки, цього достаньо і збоїв не буде.

Про це сказав на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Мер Львова повідомив, що у понеділок, 19 листопада, в перший день снігопадів до прибирання міста було залучено 14 одиниць техніки, а для посипання доріг використано 26 кубометрів піскосуміші.

«Місто прибирається, чиститься. Все буде чітко, без проблем. Головне, щоб не було чогось екстремального. Бо коли за день випадає місячна норма снігу — ніхто не допоможе. Але коли все у звичному режимі — місто готове», — відзначив Андрій Садовий.

Директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Ірина Маруняк додала: уся снігоприбиральна техніка переведена у систему цілодобового чергування. Відповідно, при необхідності може виїжджати для очистки міста і вночі. У лютому-березні місто планує закупити ще нову техніку: 5 МАЗів, 2 порохотяги, тракторець…

«Щодо піскосуміші, то ми маємо її достаньої — 10,9 тисяч кубічних метрів. Також маємо сіль, — повідомила пані Маруняк. — А Галицький район вже закупив реагенти — це є бішофіт і кальцій хлориду. Будемо випробовувати, як цей реагент спрацює. Якщо буде позитивна динаміка, будемо закупляти його на наступний рік вже у більшій кількості і для більшої кількості районів. Цього року закупили лише для Галицького району на суму 4 мільйона гривень. Будемо випробовувати на дорогах, коли будуть сильніші морози і більше снігу випаде. Хочу зазначити, що реагентом ми будемо посипати лише дороги. Для посипання хідників у центральній частині міста закуплена сіль, а підйоми будемо посипати піскосумішшю, адже невідомо як реагент себе поведе на підйомі».

Експерти кажуть, що реагент кращий тим, що після нього немає піску і пилюки. Піскосуміш — це 20% солі і 80% піску. Тому весною пісок треба прибрати. Крім цього пісок забиває дощоприймачі. А реагент не залишається на дорозі, тож і дощоприймачі працюватимуть справно.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень