Передплата 2024 «Добрий господар»

Личаківський парк оновлять за 32 мільйони гривень

Знаменитий у Львові Личаківський парк, який має статус пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення капітально відновлять.

За ремонт візьметься інвестиційна компанія «Укрбудсервіс». Саме вона через систему Prozorro виграла торги на капітальну реконструкцію цієї зеленої оази. Вартість робіт — 32 мільйони гривень.

Як повідомив «ВЗ» заступник директора департаменту містобудування з питань екології та природних ресурсів Львівської міської ради Володимир Данилюк, проект передбачає оновлення прогулянкових доріжок, зокрема велосипедних, дитячих майданчиків, майданчику для вигулу собак, облаштування зовнішнього освітлення, висадку дерев та впорядкування клумб. Чиновник каже, компанія «Укрбудсервіс» добре впорається з покращенням парку, оскільки вже має досвід капітального ремонту деяких об’єктів — ремонт парку імені Виговського.

Личаківський парк створений 1894 року за проектом відомого паркового архітектора Арнольда Рерінґа (проектант Стрийського парку). Зелена зона влаштована на стилі, для цього засипали піщані і глиняні кар'єри. У Личаківському парку ростуть чорна сосна, береза, каштан, клен, липа. У 1905 році на крутому схилі з боку вулиці Личаківської в парку було споруджено пам'ятник польському національному героєві Войцеху Бартошу Гловацькому. У 1914 році з боку вулиці Пасічної закладений меморіал «Пагорб Слави».

Схожі новини