Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики назвали найкорисніший час для пробудження

  • 19.11.2018, 11:31
  • 547

Психологи розповіли, чому нам краще прокидатися до 6:00 ранку. Вони вважають, що у «жайворонків» більше переваг в житті, включаючи успіх в любові і знижений ризик депресії.

Про це пише healthinfo.ua.

Для багатьох людей сама думка про пробудження до 6:00 ранку здається страшною. Особливо в зимовий час, коли за вікном в цей період непроглядна ніч. Однак спостереження показують, що «жайворонки» можуть бути більш здоровими і щасливими, ніж класичні «сови», які вважають за краще поспати довше. З'ясувалося, що люди, якіпрокидаються до 6:00 ранку, на 25% рідше стикаються з депресіями. Втім, навіть ці цифри навряд чи будуть достатньою мотивацією для тих, хто вважає за краще пізно лягати і пізно вставати.

«Не варто думати, що якщо ви „сова“, то це не можна виправити, — каже австралійський психолог доктор Бейлі Бош. — Якщо ви зможете налаштувати новий режим і перевстановити циркадні ритми, то тіло буде вас за це любити, адже ви повернете його до більш натурального і примітивного режиму на кшталт того, в якому жили наші предки. Організм не дуже любить штучне освітлення і ніч, він звик лягати і вставати по світлу, це закладено в нас природою».

Зайвим буде говорити про те, що якщо налаштувати свій сон правильно, люди будуть відчувати набагато менше втоми протягом дня. А значить, у них з'явиться більше часу і енергії для виконання різних справ і для того, щоб зберігати в нормі емоційне і фізичне здоров'я. Крім того, важливо правильно прокидатися і не навантажувати себе з ранку неприємними новинами. Краще почитати щось з життя зірок і подивитися програму про тварин, ніж думати про якісь речі, пов'язані з «результатами» і «досягненнями». Це теж дуже важливо для психіки протягом дня.

Схожі новини