Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві затримали помічника Надії Савченко

  • 18.11.2018, 18:14
  • 701

У Києві спецпризначенці затримали помічника Надії Савченко Валерія Мосійка.

Під час затримання сталися сутички, повідомляє Громадське.

Люди намагалися перешкодити поліції, але на допомогу правоохоронцям підійшли близько 20 спецпризначенців і Мосійка все ж затримали.

Валерій Мосійко є помічником Савченко на громадських засадах, він повертався з Михайлівської площі, де щонеділі відбувається акція на підтримку Надії Савченко та політв'язнів, зазначила Віра Савченко. Ще до затримання, під час акції правоохоронці вдарили Мосійка, повідомила Віра Савченко: «Валерія вдарили по обличчю, розбили ніс до крові і приснули балончиком, представники поліції».

Вже після акції, за словами Віри, їй повідомили, що Мосійка затримують.

«Мосійко — помічник Надії Савченко на громадських засадах. Він колишній працівник МВС. Нам повідомили, що його затримати хочуть, намагаємось у поліції дізнатись причину — нічого не відповідають. Мовчанка і штовханина, ось що було», — зазначила вона.

У поліції наразі не прокоментували причини затримання Мосійка.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року регламентний комітет розглянув і підтримав подання ГПУ, зі свого боку Рада зняла недоторканність із Cавченко, давши дозвіл правоохоронцям на затримання. 23 березня депутатку Надію Савченко взяли під варту на 2 місяці без можливості застави. Савченко закидають спробу повалення конституційного ладу, посягання на життя президента України, підготовку терористичного акту, сприяння діяльності терористичної організації та незаконне володіння зброєю. Усе це тягне на довічне ув'язнення.

Згідно з текстом підозри Генеральної прокуратури України, народна депутатка Надія Савченко планувала «насильницьке повалення конституційного ладу та захоплення державної влади в Україні». Для цього, вважає ГПУ, Савченко змовилася з низкою осіб, зокрема, з головою «Офіцерського Корпусу» Володимиром Рубаном, невстановленими членами «терористичної організації ДНР» і кількома офіцерами 8-го полку спецпризначення Збройних сил України. Саме вони й «здали» план депутатки СБУ, надалі працюючи над його «впровадженням» під наглядом спецслужби.

1 серпня правоохоронці завершили досудове слідство у справі депутатки Савченко та екс-переговорника Володимира Рубана.

Схожі новини