Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики назвали корисні продукти, які можуть нашкодити здоров’ю

  • 18.11.2018, 15:58
  • 861

Хоча навіть лікарі вважають ці продукти харчування корисними для здоров’я і навіть цілющими, деякі з них можуть викликати самі неприємні зміни в самопочутті.

Дієтологи і гастроентерологи назвали продукти, любов до яких загрожує проблемами зі здоров’ям, повідомляє «Портал про здоров’я».

Повідомляється, що перелік продуктів, кожен з яких володіє поживними достоїнствами і містить корисні самі по собі компоненти, містить такі найменування як
— Білий рис,
— Мед,
— Червоне вино,
— Вівсянка,
— Молоко.

Білий рис, який є відмінним сорбентом і допомагає при отруєннях, при частому вживанні (3−4 рази на тиждень) підвищує ризик цукрового діабету 2-го типу, при якому підшлункова залоза не справляється з переробкою вуглеводів, і це призводить до сплесків інсуліну і підвищенню цукру в крові.

Мед нерідко вживають з гарячим чаєм або молоком, а, між тим, при температурі вище 45 градусів в ньому вже руйнуються корисні ферменти, а при температурі більше 60−80 градусів-утворюється канцерогенний для печінки інгредієнт оксиметилфурфурол. Крім того, мед — потужний алерген і руйнівник зубної емалі, при цьому, завдяки своїй в’язкості, він довше затримується в порожнині рота.

Червоне вино відрізняється високим вмістом антиоксидантів поліфенолів, які вважаються корисними для судин, — але саме вони ж «тиснуть на мізки», що робить червоне вино одним з найсильніших провокаторів головного болю.

Вівсянка містить фітинову кислоту, яка заважає всмоктуватися кальцію в кишечнику, а також глютен, який стільки критикується останнім часом дієтологами.

Вживання молока слід обмежити, якщо є схильність до утворення каменів у нирках або жовчному міхурі, вважають експерти. Крім того, молоко є потужним харчовим алергеном, а молочна кислота посилює запалення в суглобах і прояв артритних явищ.

Схожі новини