Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Відповідальність за некомпетентного мера Сміли Тимошенко має взяти на себе, — Герасимов

  • 17.11.2018, 17:14
  • 810

У лідерки «Батьківщини» і мера Сміли давні політичні зв’язки.

Про це в ефірі телеканалу «Прямий» заявив голова фракції Партії «Блок Петра Порошенка» в парламенті Артур Герасимов, передає прес-служба партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».

Він назвав ситуацію в Смілі дивною і підкреслив, що із півтори тисячі населених пунктів в Україні не підготувався до зими саме той мер, який разом з Юлією Тимошенко рік тому проривав кордон під час депортації Саакашвілі.

«Ось що буває, коли мери, замість турботи про людей, займаються навіть не політикою, а політиканством. Тому що ви пам’ятаєте, як саме ця людина, мер Сміли, проривав кордон, бив наших прикордонників разом з Юлією Володимирівною і паном Саакашвілі. Ви знаєте всі інші історії, пов’язані з Росією, з російськими організаціями і це є дійсно неприпустимим. Це вже не перша спроба від Батьківщини, вибачте, давати вказівки зривати опалювальний сезон. Але, як можна давати вказівку, щоб не почався опалювальний сезон, коли, вибачте, мінусова температура, коли мерзнуть діти, коли мерзнуть дитячі садки, коли мерзнуть сім’ї?», — заявив Герасимов.

За словами глави фракції БПП, один з внутрішніх документів дворічної давнини, де керівництво «Батьківщини» дає вказівку регіональним осередкам зривати опалювальний сезон для дискредитації влади, випадково потрапив до рук журналістів.

Раніше про політичну складову у гучному опалювальному скандалі заявляв Віце-прем'єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко. Він прокоментував заяви Тимошенко про те, що, всупереч команді Президента, тепла в Смілі немає.

«Сьогодні вже відновлена подача газу до 17 котелень… вже опалюється соціальна сфера, подається тепло до пяти шкіл, чотирьох дитячих садків, трьох лікарень. І вже почав опалюватися житловий масив. Коли ми побачили вивіску „Холодомор-Голодомор“, ми зрозуміли, що це політичне питання, це абсолютно небажання приступити до виконання своїх обов’язків. Я думаю, що безпосередньо Верховна Рада також дасть оцінку таким діям і постанова в Верховній Раді про проведення дострокових перевиборів як міського голови, так і міських депутатів буде прийнята», — підкреслив Зубко. Він також заявив, що прокуратура розслідуватиме цю справу як факт бездіяльності чиновників, що мало не призвів до надзвичайних наслідків.

Схожі новини