Передплата 2024 «Добра кухня»

Медики назвали продукти, які допомагають позбутися целюліту

  • 17.11.2018, 15:15
  • 946

Целюліт буває навіть у надзвичайно струнких дівчат, адже корінь «зла» не у зайвій вазі, а в порушенні кровообігу та затримці рідини в організмі.

Експерти склали список продуктів, які потрібно обов'язково додати до свого раціону, щоб стегна стали гладкими та пружними, повідомляє Радіо Максимум.

Банани

«Перша допомога» у війні з целюлітом — банани. Секрет ефективності фрукта в тому, що він містить багато калію, який виводить зайву воду з тканин, роблячи шкіру більш пружною та підтягнутою. А от кава, навпаки, затримує воду, тому від цього напою краще відмовитися або вживати у помірній кількості.

Вівсяна каша

Каша без цукру також допоможе розпрощатися з проблемою. Пов'язано це з тим, що вівсяні пластівці містять клітковину, а отже, налагоджують травлення та допомагають контролювати вагу. Також каша багата корисними антиоксидантами.

Куряча грудка

У курячій грудці міститься багато білка — будівельного матеріалу для здорових і пружних клітин шкіри та м'язів. Експерти стверджують, що найкраще її поєднувати з крупами, а також сезонними овочами.

Сухофрукти

Як і банани, сухофрукти насичені калієм. Вони виводять з організму зайву рідину, що перешкоджає утворенню жирових тканин. Інша важлива властивість сухофруктів — їх позитивний вплив на травлення.

Схожі новини