Передплата 2024 «Добрий господар»

Дієтологи назвали 6 звичних продуктів, від яких товстіють

  • 16.11.2018, 19:58
  • 1 209

У нашому раціоні є продукти, які ми вживаємо «за традицією «- їх смак знайомий ще з дитинства, вони були на столі у мам і бабусь.

Деякі з цих продуктів, на думку дієтологів, небезпечні саме тим, що вживаються за звичкою, без роздумів про те, наскільки вони корисні чи шкідливі.

Такий процес поглинання призводить до того, що людина навіть не помічає, що додає в раціон кілька сотень додаткових і непотрібних калорій, повідомляє «Портал про здоров’я».

Кава сама по собі практично не містить калорій. Крім того, цей напій володіє багатьма чудовими властивостями на користь організму. Однак різні смакові добавки можуть перетворити безневинний ранковий напій в небезпечний для здоров’я продукт. Ніколи не замислювалися про те, скільки у вашій звичній порції кави вершків і цукру? Серед напоїв, пропонованих кав’ярнями, зустрічаються такі, в яких міститься половина добової норми калорій для дорослої людини (в одному великому стакані).

Хтось вважає, що свинина — дієтичне м’ясо, хтось — що зовсім навпаки. Насправді мають рацію обидві сторони, тому що все залежить від того, з якої частини туші вирізаний шматок. Вирізка та філе зазвичай маложирна, але будь-яку пісну частину м’яса легко зіпсувати, якщо неправильно приготувати. Варто додати до свинини соус або сир — і прощай, струнка талія!

Супи часто рекомендуються як компонент дієтичного раціону. І це так, але тільки щодо деяких видів супів. Традиційні домашні супи, як правило, містять велику кількість калорій і жиру — поїдаючи їх, ви даремно думаєте, що дотримуєтеся дієти.

Також «ворогами» стрункості дієтологи вважають супи-пюре або супи на молоці: ці страви досить жирні і можуть містити більше 300 калорій на порцію. До речі, такі супи часто супроводжуються сухариками або грінками, що, аж ніяк, не підвищує дієтичний градус.

Салати, як не дивно, теж можуть ховати загрозу для фігури. Деякі дослідження показують, що жінки, які їдять багато овочів, отримують близько 60% добового жиру щодня саме з салатними заправками. Так що, щедро додаючи в традиційну нарізку з огірків і помідорів рослинну олію (яка сама по собі дійсно дуже корисна, якщо вживати розумно), — не дивуйтеся тому, що на животі виріс валик жиру.

Сухофрукти не містять води, що робить їх дуже щільними і висококалорійними. Так що, незважаючи на свою корисність, родзинки, сушені яблука, абрикоси і т.д. можуть виявитися для організму справжньою «калорійною бомбою». З’їдати їх потрібно у вкрай обмеженій кількості.

Горіхи — супер-здорова їжа, чудове джерело білків і вітамінів. Але тільки для тих, хто з’їдає не більше декількох штучок в день (деякі горіхи досить з’їдати в обсязі два-три на день). Якщо ви гризете горіхи, коротаючи час біля телевізора, і з’їдаєте набагато більше, — організм отримує в навантаження абсолютно зайву порцію жирів, яких у горіхах предостатньо.

Схожі новини