Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Розенко розповів, кому насамперед планують підвищувати пенсію з наступного року

  • 16.11.2018, 09:15
  • 1 842

Із наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке проходитиме щороку.

Про таке в ефірі «5 каналу» в програмі «Інформаційний вечір» розповів віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко.

«Головний позитив пенсійної реформ, що люди не відчули в цьому році, але що відчують у 2019 році, — це те, що з наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке проходитиме щороку. Люди побачать, що вже не від рішень уряду залежить перерахунок пенсій», — сказав Розенко.

Він пояснив, кому пенсії підвищать першочергово: «Із наступного року — 1 січня 2010 року — отримають черговий перерахунок пенсії, осучаснення, підвищення — військові пенсіонери. І з 1 березня — всі категорії громадян, всі пенсіонери отримають перерахунок пенсії залежно від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати, за якою розраховують пенсії. Тобто це вже автоматичний режим, який відчують на собі всі люди».

Політик також розповів, що в цьому році рівень пенсійного забезпечення в Україні збільшився, тому що пішов перерахунок військовослужбовцям. Також, за його словами, протягом року збільшуються пенсії людям, пенсії яких залежить саме від прожиткового мінімуму.

Дефіцит і борг Пенсійного фонду не збільшилися, і ми працюємо в межах наших запланованих графіків. Ми говоримо про те, що ми навпаки, будемо скорочувати бюджет Пенсійного фонду", — додав Розенко.

Схожі новини