Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Король Данило» змінить уяву глядачів про Київську Русь"

22 листопада на широкі екрани виходить історичний блокбастер кінорежисера Тараса Химича.

Фільм «Король Данило» створений на основі історії життя українського короля Данила Романовича. Це стрічка про те, як у складні часи Середньовіччя творилася могутня держава.

За словами авторів картини, це художня інтерпретація історичного образу. Творці «Короля Данила» не претендують на достовірність — вони створили міф на кшталт «Короля Артура» чи «Робін Гуда».

«Це епос, бойовик з елементами драми і навіть комедії, — каже режисер фільму Тарас Химич. — Цікава історія становлення однієї людини, яка повністю змінить уяву глядачів про Київську Русь ХІІІ століття».

Основна команда, яка працювала над фільмом, — лише семеро осіб. Спеціально для зйомок було збудовано середньовічний Холм — з допомогою істориків та архітекторів відтворили унікальний комплекс центральноєвропейського міста ХІІ-ХІІІ століть, а також відтворено інтер’єри того часу. Творці фільму серйозно попрацювали і над створенням костюмів, яких пошили понад 200 комплектів. Також для фільму було замовлено 100 одиниць різної зброї, яку відтворили для фільму ковалі, — за фотографіями знахідок археологів.

Роль короля Данила зіграв Сергій Ярмошенко — актор і професійний каскадер, який має досвід роботи у зарубіжних проектах. Усі трюки Ярмошенко виконує сам. Загалом у картині працювало понад 40 каскадерів. Автори фільму свідомо відмовилися від допрем’єрних показів на фестивалях, бо, на їхню думку, картина має стартувати у кінотеатрах — для глядачів.