Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Архієрей УПЦ МП розповів, як його «вмовляли» підписати скандальну постанову церкви

  • 15.11.2018, 17:45
  • 866

Митрополит Вінницький і Барський Симеон — єдиний із 83 учасників Собору УПЦ Московського патріархату 13 листопада, який не підписав постанову Собору, — повідомив, що деякі архієреї «вмовляли» його підписати документ, але його підтримав митрополит Онуфрій.

Про це він сказав в інтерв'ю «Укрінформу».

«Говорили деякі мої брати архієреї, можливо жартома, а може й ні, що потрібно застосувати якісь церковні покарання за те, що не підписав, казали, що за правилами усі мають підписати, вмовляли», — розповів владика.

Водночас митрополит Симеон підкреслив, що його «підтримав Блаженнійший митрополит Онуфрій, який сказав, що у нас демократія, і не треба нікого примушувати робити щось проти своєї совісті».

Нагадаємо, 13 листопада Собор єпископів УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі ухвалив рішення про неможливість долучення єпископату, духовенства та мирян до процесів надання Томосу про автокефалію української церкви. Крім того, Собор засудив рішення Священного синоду Константинопольського патріархату від 11 жовтня щодо встановлення юрисдикції Константинопольського патріархату на території України та заявив про припинення з ним євхаристійного спілкування. При цьому в УПЦ МП назвали рішення Синоду Константинопольського патріархату від 11 жовтня 2018 року стосовно українського церковного питання «недійсними та такими, що не має жодної канонічної сили».

Митрополит Вінницький і Барський Симеон був єдиним із 83 учасників Собору УПЦ МП, який не підписав ухвалену постанову. Повідомлялося також, що на нього чинився тиск через небажання підписувати постанову Собору.

Схожі новини