Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Субсидія чи пільга на тепло: Уряд дав можливість українцям обирати самостійно

  • 15.11.2018, 15:25
  • 1 219

Кабінет міністрів України надав право вибору українцям, якою знижкою користуватись в опалювальний сезон — пільгою на тепло, чи субсидією.

Про це повідомляється на сайті Міністерства соціальної політики України.

«Якщо сім'я має право на субсидію, але її розмір невеликий і, на її думку, доцільніше платити за комунальні послуги з урахуванням пільги, то необхідно подати заяву до органу соціального захисту населення про припинення надання субсидії. І навпаки: якщо в опалювальний період родині доцільніше користуватися субсидією, то необхідно подати заяву для призначення субсидії», — йдеться в повідомленні.

Підставою для надання пільги на оплату житлово-комунальних послуг є посвідчення, яке вказує, до якої категорії пільговиків відноситься те чи інша особа та яка знижка по оплаті житлово-комунальних послуг йому належить.

При пільговій оплаті за послуги квитанції жителям надходять вже з урахуванням знижки. Зокрема, основними категоріями пільговиків, які мають право на комунальну знижку від держави, є: учасники війни (50% знижка); члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни (50% знижка); особи, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною, їх вдови (вдівці) (100% знижка); учасники бойових дій (75% знижка); особи з інвалідністю внаслідок війни (100% знижка); ліквідатори аварії на ЧАЕС та постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії (50% знижка); жертви нацистських переслідувань (знижка від 50 до 100%); діти війни (25% знижка).

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень