Передплата 2024 ВЗ

Стріляв Пашинський, а підозру вручили його жертві

Поки скарга на рішення Генпрокуратури про закриття кримінального провадження проти нардепастрілка Сергія Пашинського чекає своєї черги в Європейському суді, в Україні збираються судити жертву «пістолетоносця».

«Майже через два роки після нещасливої Новорічної ночі, коли депутат Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу, поліція вручила останньому підозру. Хуліганив, мовляв, нападав на нардепа, який проїжджав повз, від чого нардеп сильно постраждав. Дочекавшись, поки стихне резонанс, приїхали рано-вранці і вручили підозру, — повідомила у Facebook адвокат Хімікуса Марина Паринова. — Для нардепа Пашинського нанесення вогнепального поранення беззбройному перехожому не спричинило жодних наслідків — сидить у парламенті і приймає нам закони».

Підозри про те, що В’ячеславу Хімікусу можуть «впаяти» статтю, ще на початку розслідування закрадалися. Пораненого навіть потерпілим не одразу визнали — лише після відповідного рішення суду, яким Пашинський голосно обурювався, називаючи його незаконним. Про закриття провадження проти нардепа-стрілка стало відомо на початку серпня минулого року.

«Допити, слідчі експерименти, експертизи підтвердили правомірність моїх дій», — відрапортував Пашинський коментуючи «вольну» для себе від ГПУ.

Підстрелив людину — і не винен. Що скандальну справу спробують зам’яти, з самого початку було зрозуміло. Ще коли поліція намагалася сходу видати Пашинського за жертву нетверезого молодика, який буцімто накинувся на нього.

Народний депутат виправдовувався, що змушений був оборонятися і вистрілив у Хімікуса, лежачи на землі після удару пляшкою. Хоча свідчення медиків, які оперували потерпілого, сказане Пашинським спростовували. Характер зміщення уламків кісток у місці поранення засвідчував: постріл був не знизу (не з положення «лежачи»), а зверху. На такий висновок наштовхувало і положення вхідного та вихідного отворів від випущеної кулі.

Але мандат і зв’язки, схоже, виявилися переконливішими за будь-які свідчення і докази.

Схожі новини