Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Демарш УПЦ МП: У Порошенка заявили про «зрив російського сценарію»

  • 14.11.2018, 10:11
  • 439

Представники групи архієреїв УПЦ МП, які підтримують створення в Україні єдиної церкви, вчора таки зустрілися з Президентом Петром Порошенком, чим зірвали «російський сценарій».

Про це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко.

«Російський сценарій вчора було зірвано. Представники групи архієреїв УПЦ (МП), які підтримують звернення до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з президентом України», — повідомив Цеголко.

За словами Цеголка, Порошенко поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом, і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору. Зі свого боку, єпископи УПЦ МП повідомляли про шалений тиск на них з боку Москви.

«Президент Порошенко запевнив, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції. Він також розповів, що Вселенський Патріарх зі свого боку, гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні», — зазначає Цеголко.

Схожі новини