Передплата 2024 ВЗ

В Адміністрації президента прокоментували ситуацію навколо зустрічі з архієреями УПЦ (МП)

  • 13.11.2018, 18:58
  • 478

В Адміністрації президента України вважають, що велика частина архієреїв УПЦ (МП) «почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч» із главою держави Петром Порошенком.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник президента України Святослав Цеголко.

«Ще кілька тижнів тому Президент України ініціював зустріч з усіма архієреями УПЦ (МП), запросивши їх до „Українського дому“. Але той, хто не хоче результату, шукає причин для відмови. Так і велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить», — йдеться в заяві АП, яку оприлюднив речник президента Святослав Цеголко.

В АП переконані, що «ані мова ультимативних вимог, ані проведення засідання Синоду за сценарієм, вірогідно, надісланим із Москви, не здатні зірвати процес створення Української помісної православної церкви. Цей процес підтримує абсолютна більшість громадян нашої держави. Тому іти проти волі власного народу — це очевидно шлях в нікуди.».

«Президент запросив владик УПЦ (МП) до діалогу, щоб вони із перших уст почули інформацію про його перемовини із Вселенським Патріархом, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом і про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об’єднавчого Собору. Президент України готовий до діалогу. Двері „Українського дому“ залишаються відкритими», — резюмував Святослав Цеголко.

Схожі новини