Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна ініціює проведення позачергового засідання ТКГ через «вибори» на окупованому Донбасі

  • 13.11.2018, 15:33
  • 491

Україна запропонувала провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи через проведення «виборів» в ОРДЛО.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в ТКГ Ірина Геращенко.

«Українська сторона в ТКГ направила офіційну ноту з пропозицією провести позачергове засідання групи у зв'язку з проведенням фейкових „виборів“ на Донбасі. Ми наполягаємо на тристоронньому форматі переговорів за участю України, РФ, ОБСЄ. Наразі вже є відповідь від представників ОБСЄ, які підтримують ініціативу і готові в будь-який момент зібрати засідання. Тобто дві сторони ТКГ: Україна і ОБСЄ готові до зустрічі. РФ — мовчить, ніякої відповіді, видно, в угарі святкують „результати“ маріонеточних виборів», — написала Геращенко.

Нагадаємо, в окремих районах Донецької та Луганської областей на сході України 11 листопада відбулися так звані «вибори» «народних рад (парламентів) та „голів“ територій. Протягом дня російські ЗМІ кілька разів повідомляли, що вибори відбуваються спокійно» і «без порушень».

За результатами підрахунку 100% бюлетенів у самопроголошених республіках повідомили про обрання Пасічника у Луганській області з результатом 68,3% і Пушиліна в Донецькій області 60,85% голосами «виборців».

Відзначимо, вибори «голів» і «народних рад» у непідконтрольних уряду України районах Донецької та Луганської областей відбуваються вже вдруге — вперше вони відбулися в листопаді 2014 року.

Схожі новини