Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна може бути Техасом в Європі, — міністр енергетики США

  • 12.11.2018, 18:58
  • 847

Україна має великий ресурсний потенціал і може стати європейським Техасом.

Про це заявив міністр енергетики США Рік Перрі під час зустрічі з представниками Американської торгової палати в Україні та Бізнес-ради США-Україна, передає «Інтерфакс-Україна».

«Ви можете не тільки бути основним постачальником щодо завезення скрапленого газу через Польщу, а потім звідти забезпечувати Європу. Потенціал розвідки і видобутку в Україні такий — і це свого роду моя заява: Україна може стати Техасом в Європі», — сказав він у Києві в понеділок.

Рік Перрі відзначив «вражаючий» потенціал для такого розвитку.

«Я нагадую людям, які 10 років тому нам (у Техасі — ред) розповідали, що в світі вже видобуто все викопне паливо. Вони називали той час піком видобутку нафти, пам'ятаєте? Якийсь чоловік подорожував країною, розповідаючи про піки видобутку нафти. А ці ресурси завжди були там, й інновації та технології надали можливість отримати доступ до них. І на сьогодні США є країною номер один із видобутку нафти і газу в світі», — сказав Рік Перрі, який був губернатором штату Техас у 2000−2015 рр.

За його словами, США і далі допомагатимуть Україні в розробці Національного плану енергетичної стабільності, а також продовжать співпрацю у створенні міжвідомчого оперативного штабу на випадок диверсій та ядерних інцидентів.

Водночас Рік Перрі повідомив, що багато американських компаній зацікавлені у співпраці з Україною: «У нас є багато компаній, які будуть зацікавлені прийти сюди і поспілкуватися з українським урядом щодо геологічної розвідки, прокладення планованих трубопроводів, інфраструктурного потенціалу, який надає багатьом громадянам України роботу і поліпшення якості їхнього життя».

Схожі новини