Передплата 2024 «Добра кухня»

Дешеві продукти, ярмарки, лотереї та озброєні бойовики: як виглядають вибори в «Л/ДНР»

  • 11.11.2018, 18:52
  • 1 209

На дільницях у Донецьку, де підконтрольні Росії бойовики проводять фейкові «вибори», продають продукти зі знижками.

Відповідне відео публікує проект «Радіо Свобода» «Донбас.Реалії».

На відео зображено «виборчу дільницю» № 73 у Донецьку, біля якої продають продукти харчування та розігрують призи. Біля неї зовсім небагато людей.

Скріншот з відео
Скріншот з відео

«Біля багатьох шкіл, технікумів проходять ярмарки. Також поряд із дільницями стоять намети, де розігруються призи», — йдеться в повідомленні.

Фото / Новини Донбасу
Фото / Новини Донбасу

Крім того, на території закладів, де проходять всевдовибори, чергують люди у військовій формі зі зброєю.

Водночас, як повідомляють «Новинам Донбасу», у підконтрольному бойовикам Донецьку учнів технікумів примушують відвідати святковий концерт, запланований з нагоди «виборів» угруповання «ДНР».

Як повідомив учень донецького технікуму промислової автоматики, відвідування концерту є обов'язковим, на сам захід студенти будуть висуватися групами від місця навчання після переклички.

У разі ігнорування концерту студенти технікуму «матимуть справу з заввідділенням», додав учень. Він зазначив, що відсутність на концерті може вплинути на екзаменаційну оцінку, оскільки вже був випадок заниження балу через ігнорування заходів «ДНР».

Концерт з нагоди «виборів» запланований на площі Леніна. «ДНР» анонсувала виступ на ньому російських виконавців Юлії Михальчик і Дмитра Колдуна.

«Новости Донбасса» також повідомляють, що на непідконтрольною частині Луганської області першим, хто проголосував, видавали ваучери на поповнення рахунку місцевого мобільного оператора.

Фото / Новини Донбаса
Фото / Новини Донбаса

Схожі новини