Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Жителі Нью-Делі задихаються від токсичного смогу

  • 11.11.2018, 13:28
  • 693

Жителі столиці Індії Нью-Делі четвертий день продовжують задихатися від токсичного смогу, який з’явився вранці 8 листопада після святкування індуїстського фестивалю Дівалі, відомого також як «Свято Вогнів».

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Reuters.

«Перед цим майже всю ніч десятки тисяч людей запускали в повітря феєрверки та петарди. Дим від них підвищив і без того високий рівень смогу від вихлопних газів транспортних засобів і промислових викидів. Наклалося на це і сезонне спалювання селянами стерні на полях», — йдеться в повідомленні.

Рівень забруднення повітря перевищив 400 мікрограмів твердих частинок на кубічний метр при нормі 25.

Метеорологи не обіцяють, що в найближчі дні в Нью-Делі очікується сильний дощ або посилення вітру, що дозволило б очистити повітря.

Щоб хоч якось покращити ситуацію, влада до понеділка заборонила в місті всі будівельні роботи і в'їзд важкого вантажного транспорту. Населенню рекомендували носити на обличчі пов'язки, а водіям — відмовитися від використання автомобілів.

Всесвітня організація охорони здоров'я називає повітря в Нью-Делі шостим по забрудненості в світі. При цьому в столиці Індії проживає 20 мільйонів осіб.