Передплата 2024 ВЗ

У «Л/ДНР» почалися фейкові «вибори»

  • 11.11.2018, 09:11
  • 916

У самопроголошених «ДНР» та «ЛНР», 11 листопада, відбувається «голосування» на так званих «виборах» «глав народних республік» і «депутатів народних рад». Цей фарс не визнає ані офіційний Київ, ані світове співтовариство, повідомляє «112 Україна».

«Голосування» триватиме з 8:00 до 20:00, однак дільниці для голосування відкрилися о 7:00 за Києвом, оскільки псевдореспубліки перейшли на московський час, повідомляє «112 Україна».

У «ДНР» на посаду глави №республіки" претендують п'ять кандидатів, зокрема чинний т.в.о. голови «ДНР» Денис Пушилін. Також будуть обрані 100 депутатів так званого законодавчого органу.

На посаду глави «ЛНР» претендують чотири кандидати, серед яких в.о. «глави республіки» Леонід Пасічник. Також буде обрано 50 депутатів так званого «парламенту».

Порогу явки на виборах немає. У Кремлі заявили, що ухвалять рішення про їх визнання або невизнання після остаточних результатів.

У зв'язку з «виборами» на окупованому Донбасі очільник МЗС України Павло Клімкін пригрозив Twitter, що Україна і її міжнародні партнери працюють над посиленням санкцій проти Росії.

Питання незаконного проведення виборів на окупованій території Луганської і Донецької областей внесено до порядку денного засідання ради міністрів ЄС із закордонних справ і буде розглянуто на засіданні комітету міністрів ради Європи. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

У понеділок, 12 листопада, на засіданні постійної ради ОБСЄ у Відні питання незаконних виборів на окупованому Донбасі буде позачергово внесене до порядку денного. Порошенко повідомив, що Україна почала консультації з даного питання з постійними членами Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку.

У спеціальному відеозверненні президент України закликав українців, які живуть на окупованому Донбасі, не голосувати на фейкових виборах 11 листопада.