Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В українському МЗС закликають ввести санкції проти організаторів «виборів» у «Л/ДНР»

  • 10.11.2018, 18:27
  • 752

Українське МЗС засудило різке загострення бойових дій на Донбасі напередодні фейкових виборів «ЛДНР», призначених на 11 листопада, та вимагає ввести санкції проти їх організаторів.

Про це на своїй сторінці у Twitter написала речниця МЗС Мар’яна Беца.

«Різке загострення Росії та її ставлеників на окупованому Донбасі перед фейковими виборами. Двоє українських військовослужбовців загинули в бою. Спочивайте з миром. Росія потребує війни, Україна хоче миру», — написав Беца.

А от посол України в Євросоюзі Микола Точицький закликав країни-члени ЄС ввести санкції проти усіх причетних до організації незаконних виборів у фейкових республіках «ЛНР» та «ДНР».

«Вдячний Європейській службі зовнішніх справ за чітку позицію з невизнання „виборів“ 11 листопада на окупованому Донбасі. Закликаю наших партнерів ввести санкції проти усіх причетних до їхньої організації — від верхівки до найнижчого рівня», — написав він у Twitter.

Висловився щодо «виборів» і міністр закордонних справ Павло Клімкін, який пообіцяв Росії покарання за це.

«За злочини обов’язково буде покарання, звичайно у вигляді санкцій, і звичайно у вигляді того, що будь-яка цивілізована людина не буде цей злочин сприймати. Росія не хотіла миру в 2014 році, не хоче цього і зараз. Тому я закликаю всіх тих, хто страждає на окупованих територіях, не тільки як міністр закордонних справ, просто людський заклик: не віддавайте свій голос на цих фейкових виборах, не беріть в них участь, не дайте РФ легітимізувати вибори, не дайте Росії легітимізувати окупацію Донбасу», — написав Клімкін у Twitter.

Схожі новини