Передплата 2024 ВЗ

Шпигунський скандал в Австрії: підозрюваний передавав Росії дані щодо НАТО

  • 10.11.2018, 12:57
  • 521

Затриманий в Австрії ймовірний шпигун передавав Росії інформацію, яка стосувалася НАТО.

Про це пише «Інтерфакс» із посиланням на газету Salzburger Nachrichten.

«Ймовірний шпигун відвідував семінари та курси, організовані НАТО, і звідти передавав дані Росії», — йдеться в повідомленні видання.

Йдеться про «загальну інформацію», яка не мала першорядного характеру: звички західних керівників, їх настрій і думки з окремих питань.

У той же час газета Kronen Zeitung відзначає, що шпигун міг також передавати дані про повітряні сили НАТО, артилерійські системи, а також витяги з «доповідей про конкретні ситуації в області міграції».

Нагадаємо, напередодні австрійські ЗМІ повідомили, що колишній офіцер, нині пенсіонер, в період своєї служби в австрійській армії близько 20 років займався шпигунством на користь Росії. Kronen Zeitung з посиланням на анонімні джерела вказала, що офіцер отримав за збір розвідданих в цілому близько 300 тис. євро.

Раніше в суботу стало відомо, що останнім місцем роботи ймовірного шпигуна, було міністерство оборони Австрії.

У зв'язку із затриманням відставного полковника австрійської армії глава МЗС Австрії Карін Кнайсль скасувала заплановану на початок грудня поїздку в РФ. Канцлер Австрії Себастьян Курц зазначив, що «шпигунство неприпустиме і повинно засуджуватися», а також сказав, що буде обговорювати подальші кроки щодо РФ зі своїми європейськими партнерами.

МЗС РФ висловило протест у зв'язку з твердженнями влади Австрії про підозру в шпигунстві на користь Росії колишнього полковника австрійської армії і попередив, що ці заяви призвели до ускладнення російсько-австрійських відносин.

Схожі новини